Houden rolluiken warmte buiten?

Rolluiken worden rond de buitenkant van het raam geïnstalleerd en in volledig gesloten toestand bedekken ze het glas volledig. Dit vormt een uiterst effectieve isolatielaag die voorkomt dat de warme lucht van de verwarming van een huis door het raam ontsnapt. Rolluiken verminderen de hoeveelheid warmte in uw huis door te voorkomen dat er licht door het raam komt. Ja, maar misschien niet op de manier die jij zou denken.

Ze zijn zeer effectief om te voorkomen dat uw huis opwarmt. Rolluiken blokkeren ongewenste plekken en helpen ook om het warmteverlies tijdens de wintermaanden te verminderen. Rolluiken kunnen tot 90% van de UV-stralen blokkeren, wat betekent dat de resulterende hete lucht de binnenkant van uw woning niet oververhit raakt. Rolluiken zijn gemaakt van massief hout en voorzien van aluminium extrusies, die allemaal zijn ontworpen om warmteverlies binnen en buiten uw huis te verminderen.

Omdat rolluiken het licht van de zon bijna volledig kunnen blokkeren, valt er geen warmte op uw ramen, waardoor de binnenkant koeler blijft. Door deze wintermaand rolluiken in uw huis op te nemen, kunt u de warmte binnen houden en voorkomen dat de kou uw comfort verpest. Er zijn ook rolluiken die elektronisch kunnen worden bediend om toegang te krijgen tot een kamer en tegelijkertijd volledige privacy te garanderen, maar vergeet niet dat dit u veel meer kan kosten dan uw budget. Het isolatieschuim in de rolluiklamellen is bijzonder goed voor extra isolatie, wat veel rolluikbedrijven niet in hun rolluikproduct opnemen.

De optie voor rolluiken voor huishoudelijk gebruik is buitengewoon goed voor de moderne tijd en brengt de ultieme rolluikoplossing op de Australische markt. Rolluiken zijn perfect om de zonnestralen te blokkeren en de warmte in uw huis aanzienlijk te verminderen. Dit is een van de redenen waarom tapijtbedrijven ook rolluiken en plantageluiken in hun assortiment aanbieden. Ja, dankzij de extra isolatie die rolluiken op een raam hebben, krijg je als bonus dat je koude lucht uit je huis houdt en zo de verwarmingskosten verlaagt.

Het is duidelijk dat de laatste jaren het uiterlijk is veranderd, en nu is het afdekken van ramen met aluminium rolluiken nu de beste praktijk op het gebied van warmte. Een crimineel zal dus in de verzegelde doos moeten inbreken en de motor van het rolluik moeten bedienen om het op te winden. Een extra beschermingslaag tegen de kou is altijd welkom, en je kunt de rolluiken halverwege of omlaag of ergens daartussenin gebruiken om aan te passen hoeveel luchtstroom je in huis wilt hebben. Interessant is dat als je langs een straat langs een drukke weg loopt, je zult merken dat veel van de bewoners om die reden raamrolluiken hebben geïnstalleerd.

Volgens sommige rapporten verminderen rolluiken het warmteverlies door ramen met wel 90% vanwege de oppervlakte die ze bedekken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *