Trekken zwarte rolluiken de warmte aan?

Rolluiken zijn perfect om de zonnestralen te blokkeren en de warmte in uw huis aanzienlijk te verminderen. Uit het onderzoek bleek heel duidelijk dat kleur de meeste invloed had op warmte- en lichtniveaus. Wit werkt heel goed om warmte te weerkaatsen. Zwart daarentegen absorbeert ook warmte en licht en is dus goed in het verminderen van zonlicht, maar houdt warmte vast.

Aan de andere kant absorberen zwarte luiken licht en warmte. Deze rolluiken blokkeren het licht, maar houden de warmte vast. Deze warmte kan de totale temperatuur van je huis verhogen. Het is geen goed idee om tijdens zinderende zomers zwarte rolluiken te installeren.

Als u echter lichtstralen uit uw huis wilt blokkeren, zijn zwarte rolluiken een goede optie. In verwarmingsseizoenen kunnen strak geïnstalleerde cellulaire zonwering het warmteverlies door ramen met 40% of meer verminderen, wat neerkomt op een energiebesparing van ongeveer 10%. Tijdens het koelseizoen kunnen zonwering ongewenste zonnewarmte door ramen tot 60% verminderen, waardoor de totale zonnewinst wordt teruggebracht tot 20% wanneer ze strak worden geïnstalleerd. Ja, maar misschien niet op de manier die jij zou denken.

Ze zijn zeer effectief om te voorkomen dat uw huis opwarmt. Maar snel verder gaan, op een manier die ze doen. Zwarte jaloezieën maken de kamer warm in de zomer omdat ze de warmte vasthouden in plaats van deze zoveel te laten verspreiden als een lichter kleurengordijn dat zou doen. Dit kan op zijn beurt de temperatuur in de kamer verhogen of ervoor zorgen dat deze niet zo snel daalt als anders het geval zou zijn.

Net als rolluiken zijn plantage-luiken een soort raamluik dat kan worden gebruikt om licht dat het huis binnenkomt te blokkeren en een kamer op te warmen. Overtreders zullen minder geneigd zijn om via een raam in te breken als er rolluiken op deuren en ramen staan. Een crimineel zal dus in de verzegelde doos moeten inbreken en de motor van het rolluik moeten bedienen om het op te winden. Zorg ervoor dat uw rolluiken geïsoleerd zijn met schuim van de hoogste kwaliteit, net als dynamische rolluiken om het meeste uit uw rolluiken te halen.

Een extra beschermingslaag tegen de kou is altijd welkom, en je kunt de rolluiken halverwege of omlaag of ergens daartussenin gebruiken om aan te passen hoeveel luchtstroom je in huis wilt hebben. Houten rolluiken kunnen de warmte in uw huis met 30% verminderen, terwijl aluminium rolluiken de warmte met ongeveer 27,5% verminderen. Ja, dankzij de extra isolatie die rolluiken op een raam hebben, krijg je als bonus dat je koude lucht uit je huis houdt en zo de verwarmingskosten verlaagt. Als het huis extraatjes biedt, zoals rolluiken voor buiten of buitenjaloezieën die in de pergola zijn geïnstalleerd, wordt het een aantrekkelijker aanbod en kan het een hogere prijs bereiken dan een vergelijkbaar aanbod.

Rolluiken geven je de mogelijkheid om het raam volledig te verduisteren en ervoor te zorgen dat je huis een privéplek is. Een aluminium rolluik blokkeert al het licht dat door een raam komt, zelfs op de helderste dagen met de zon recht naar het raam gericht. Rolluiken worden meestal boven het raam gemonteerd en zijkanalen begeleiden ze bij het neerlaten en omhoog brengen van de rolluiken. Er zijn ook belangrijke factoren zoals breedte, hoogte en gebieden waar de luiken worden geïnstalleerd die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *